2.7.10

"Futbol" konulu 1. Balkan Karikatür Sergisi albümü

Bugün posta kutusunda "Futbol" konulu albümü buldum: Yunanistan'daki Yeni Filadelfiya belediyesince düzenlenen sergiye geleneksel posta ve e-mail yoluyla katılım yapılıyordu: 1. Balkan Karikatür Sergisi, 10-18 Haziran 2010 tarihlerinde beldede izlenime sunuldu ve katılan eserler bir albümde toplandı: 16x23 cm ölçüsünde toplam 96 sayfadan oluşan albümde renkli ve siyah-beyaz çalışılmış çok sayıda karikatüre yer verilmiş. Bulgaristan, Makedonya, Romanya, Sırbistan, Slovenya, Türkiye ve Yunanistan'dan toplam 70 çizerin katıldığı etkinlik albümünde Türkiye'den (çoğunun birden fazla olmak üzere) şu karikatürcülerin işleri yer alıyor:
B. Ardagil, M. Bakır, E. Başol, N. Bilgin, K. Böğürcü, F. Demirbaş, H. Dokgöz, F. İnan, A. Köse, Ö. Önerbay, K. Özyurt, S. Sayar, N. Varhan, K. Yavuz, M. Yıldız.
Bir tarayıcı kullanma olanağı bulursam, albümün kapak görselini yazının başına ekleyeceğim.
Bu arada bir sitem: Çok daha önce katılım için yine e-mail yoluyla eser yolladığım "Çevre" konulu Saat Kulesi Karikatürcüler Grubu sergisi bildiğim kadarıyla İzmir Karabağlar Belediyesi'nin katkılarıyla gerçekleştirildi ve hazırlanan albüm izleyicilere dağıtıldı. İyi de o eser sahiplerinin, bırakalım telif hakları konularına girmeyi bir tarafa (ne de olsa arkadaşlarımızın etkinliklerine destek olmak üzere karikatür gönderiyoruz), çalışmalarının yayınlandığı o albümden birer tane edinmeye de hakları yok mu?

1 yorum:

cıgdem demır dedi ki...

Kemal Bey adresle ilgili bir sorun olabilir.Benden geçen gün adresimi istediler albümü gördermek için.