16.1.14

Amasya Belediyesi "Yarışmalar 2013" albümü

Bugün adresime ulaşan "Amasya Belediyesi Yarışmalar 2013" albümü neyse ki yalnızca karikatür dalındaki eserleri kapsamıyor, yoksa saatlerce sürerdi onca sayfayı baştan sona incelemek. Ciltli olarak hazırlanan albümün ölçüleri 20.3 x 21.3 x 2.5 sm. Bu deyim yerindeyse okkalı kitabın maalesef sayfa numarası olmadığından hacmini anlatmam biraz zor ama kapaktan da okunduğu üzere beş ayrı dalda yapılan (beste, şiir, fotoğraf, karikatür, güreş) yarışmaların ödüllü ve seçilmiş ürün ve görsellerinden oluşuyor. Anlaşılan o ki, Amasya Belediyesi her yıl ciddi anlamda bir pentatlona çıkıyor!
Bir kez görme imkanı bulduğum Amasya'yı günün farklı saatlerinde değişik noktalardan yansıtan fotoğraf dalı ürünleri gerçekten etkileyici. Kısaca göz attığım şiirlerden ise kaçınılmaz bir nostalji tütüyor sanki. Galiba bu katalog daha birkaç gün elimden düşmeyecek.
Gayet yerinde seçilmiş olan, ilham yüklü "Medeniyetler Beşiği Amasya" konusunda ödül kazanan karikatürleri ve eseri seçilen sanatçıları biliyoruz. Burada en iyisi o seçilen eserlerden birkaçını yorumsuz olarak aktarmaktır. Yoksa, gönderilen tüm eserlerin içinde kimbilir belki teknikçe zayıf fakat buluş/espri bakımından yenilik taşıyan daha niceleri vardır. En azından ben kendim için konuşursam, yolladığım diğer çalışmayı espri olarak daha kuvvetli buluyordum diyebilirim. Albüme seçilen karikatürüm için bkz.
Yılmaz Muslu

Ahmet Esmer

Mehmet Akif Birgün

Feridun Demir

Hamide Kaykısız

Aynur Ünaloğlu
*
Not: Bu yılki yarışmanın konusu:
AŞK'ın Başkenti AMASYA.

Hiç yorum yok: