17.2.14

Kanada Dünya Basın Özgürlüğü Komitesi 14. Uluslararası Editoryal Karikatür E-Yarışması

Kanada Dünya Basın Özgürlüğü Komitesi 14. Uluslararası Editoryal Karikatür E-Yarışması 2014
1. Konu (Theme): Büyük Birader Seni Gözetliyor (Big Brother is watching you)
İfşaatçı Edward Snowden, çalıştığı ABD Ulusal Güvenlik Ajansı'nın devlet gizli servisleriyle işbirliği yaparak milyonlarca kişinin özel haberleşmesini nasıl izlediğini açıkladı. Ardından, Amerikan gizli servislerinin, internet ve telefon şirketlerince elde edilen yüklü bilgi ve kayıtlar üzerinden, vatandaşların izinsiz izlenmesini engelleyen yasaları nasıl çiğnedikleri ortaya çıktı. Yasadışı ve haksız dinleme ve izlemeden korunmayan kişisel haberleşme, ürküntüye sebep olarak kitlesel çapta bir otosansüre, ifade hürriyetinin prangaya vurulmasına ve Büyük Birader toplumunun yaratılmasına yol açabilir.
2. Ödüller: Birincilik: 1500 $ + UNESCO Kanada sertifikası; İkincilik: 750 $ + sertifika; Üçüncülük: 500 $ + sertifika. Para ödülleri Kanada Doları cinsindendir. Ayrıca 10 adet Mükemmellik Ödülü verilecektir.
3. Her sanatçıdan yalnızca 1 adet karikatür kabul edilecektir. Eser siyah-beyaz veya renkli olabilir, ancak daha önce ödül kazanmamış olmalıdır.
4. Karikatürün ölçüleri en fazla A4 olmalıdır: 21 x 29.2 sm ya da 8.50 x 11 inç.
5. Karikatürcünün adı, adresi, tel no ve kısa biyografisi (name, address, telephone number, short biography) bilgileri eserin eklendiği e-mail iletisinde yer almalıdır.
6. Katılan eserler Kanada Dünya Basın Özgürlüğü Komitesi tarafından yarışma etkinliği tanıtımı için kullanılabilir; katılımcılar bunu peşinen kabul etmiş sayılır.
7. Kazananlar National Arts Centre, Ottawa, Kanada adresinde yapılacak olan 2 Mayıs 2014 Dünya Basın Özgürlüğü Günü Yemekli Toplantısı sırasında açıklanacak, ayrıca kendilerine e-mail yoluyla haber verilecektir. Kazanan sanatçıların isimleri ve eserleri Kanada Dünya Basın Özgürlüğü Komitesi (CCWPF) web sitesinde yayınlanacaktır: http://www.ccwpf-cclpm.ca/
8. Toplantı tarihinde kazanan eserler sergilenecektir.
Yarışmaya son katılma: 04 Nisan 2014 Cuma günü saat 17.00 GMT (TSİ 19.00).
Eserlerin yollanacağı e-mail adresi: info@ccwpf-cclpm.ca
Karikatürler jpeg formatında ve 300 dpi çözünürlükte olmalıdır.
Tüm koşullar için bkz.

Hiç yorum yok: