16.11.14

"İnekler" konulu 26. Olense Kartoenale e-yarışması 2014 (Belçika) sonuçlandı

26. Olense Kartoenale e-yarışması 2014 (Belçika) sonuçlandı
"İnekler" konulu yarışmada Birincilik, İtalyan sanatçı Paolo Dalponte'nin çalışmasına verildi (Yukarıda). Ödül töreni 14 Kasım'da yapılan yarışmada Uluslararası Af Örgütü'nün bu yıl "Eğitim Hakkı" konusundaki özel ödülünü ise İran'dan Esmaeil Babaei kazandı.
Yetişkinler kategorisindeki diğer ödüller:
İkincilik: Negin Naghiyeh (İran)
Üçüncülük: Marzieh Rezaei (İran)
Dördüncülük: Anon Anindito (Endonezya)
Beşincilik: Slawomir Makal (Polonya)
Polonyalı bir sanatçıya verilen Bialogard kent ödülü: Grzegorz Szumowski (Polonya).
Genç kategorisinde, Birincilik Hollanda'dan katılan Çinli çizer Hu Yang'a, diğer ödüller de yine Çinli gençlerin işlerine verildi:
İkincilik: Fanyu Kong (Çin);
Üçüncülük: Chong Wang Hao (Çin)
Dördüncülük: Zhi Yu Yang (Çin).
Geçen yıl denenip bu yıl kesin uygulanan e-katılım yoluyla yarışmaya 59 ülkeden 515 karikatürcü toplam 1,357 eser yolladı.
Sergi ve katalog
Yarışma sergisi kent meclisi salonunda resmi çalışma saatleri içerisinde 31 Aralık tarihine kadar izlenime açık bulunacak. 12 Avro bedelle satışa sunulan yarışma albümü de aynı adresten temin edilebiliyor.
Kaynak: olen.be. Kazanan eserler için bkz: ECC blog.
NOT: Geleneksel olarak, gelecek yılın konusu da belirlenmiş: Dünü, bugünü, yarınıyla Enerji. Uluslararası Af Örgütü özel ödülü konusu ise: Sığınma/İltica Hakkı.
Unutmadan: Katılım süresi genellikle Eylül ayı sonunda biten Olen yarışması artık yalnızca dijital (internet yoluyla) ve standart boyut A4 katılım kabul ediyor!

Hiç yorum yok: