26.4.15

6. Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması’nda dereceye girenlere ödülleri verildi

BASIN BÜLTENİ
6. Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması’nda Romanyalı Pavel Gabriel Virgil birinci oldu.
6. Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması’nda dereceye girenlere ödülleri 24 Nisan 2015’te Antalya’da düzenlenen bir törenle verildi. Yetişkinler kategorisinde Pavel Gabriel Virgil ve Gençler kategorisinde ise Sıla Eroğul birincilik ödüllerini aldılar.
Türkiye’nin dünya turizm alanındaki bilinirliğinin artırılması ve çizerlerin dünyasından turizm olgusunun nasıl göründüğünü anlamak için düzenlenen Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması’nın 6.sında ödüller sahiplerini buldu. Yarışmanın ödül töreni 24 Nisan 2015, Cuma günü Antalya’da, Akra Barut Otel’de düzenlendi.
60 ülkeden 915 eserin değerlendirildiği uluslararası yarışmada yetişkinler ve gençler kategorilerinde eserler değerlendirildi. Yetişkinler kategorisinde Romanyalı karikatür sanatçısı Pavel Gabriel Virgil’in eseri birinci olurken, Ukraynalı sanatçı Oleksy Kustovsky ikinci, Bulgaristanlı sanatçı Trayko Popov üçüncü oldu. Anadolu Üniversitesi öğretim üyelerinden merhum Prof. Atila Özer adına verilen özel ödülü ise İranlı karikatür sanatçısı Heibat Ahmadi kazandı. Yetişkinler kategorisinde Farzane Vaziritabar (İran), Marek Simon (Çek Cumhuriyeti), Afri Diyansyah (Endenozya), Alireza Pakdel (İran) ve Hamed Mortazavi Alavi (İran) mansiyon ödüllerini kazandılar.
Bu yıl ilk kez verilmeye başlanan 16 ve altındaki yaşların karikatür sanatçılarını teşvik etmeyi amaçlayan “Gençler Kategorisi”nde ise Türkiye’den 11 yaşındaki Sıla Eroğul tarafından hazırlanan karikatür birinci oldu (Yukarıda). Gençler kategorisinde verilen beş mansiyonu kazanan karikatür sanatçıları ise şu şekilde sıralandı: Arda Yılmaz (14 yaş, Türkiye), Ekim Sarraç (14 yaş, Türkiye), Melisa Demircan (12 yaş, Türkiye), Nehir Ergüven (9 yaş, Türkiye) ve Yasemin Güler (12 yaş, Türkiye).
Yarışmanın koordinatörü ve Anadolu Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Nazmi KOZAK, Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması’nın kısa zamanda dünyada tanınan ve ilgiyle izlenen bir yarışma haline geldiği söyledi. Bu yıl altıncısı düzenlenen yarışmada, gençler ve yetişkinler olmak üzere iki ayrı kategoride değerlendirmenin yapıldığını belirten Kozak, gençler kategorisi ile genç kuşakların karikatür sanatına olan ilgilerinin artırılmasına katkıda bulunmayı amaçladıklarını söyledi.
6. Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması, Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi ile TUYED’in (Turizm Yazarları ve Gazetecileri Derneği) işbirliğinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın destekleriyle ve Er Yatırım, Concorde De Luxe Resort, Akra Barut, Club Nena, Club Calimera Serra Palace, Beze Global, IC Hotels Green Palace, SSCtur ve GMC Organizasyon sponsorluğunda gerçekleştirildi.

Hiç yorum yok: