5.4.15

Sanatçılarımıza uluslararası ödüller

* Bulgaristan'ın Gabrovo kentinde düzenlenen 22. Uluslararası Mizah ve Yergi Bienali 2015 sonuçlandı. Büyük Ödül olan Altın Ezop heykelinin aynı ülkeden Nikolay Angelov'a verildiği etkinlikten iki ödül de Türkiye'ye geldi: Fotoğraf dalında Bulgaristan Kültür Bakanlığı Ödülü Aras Yazıcı'nın olurken düzenleyen kuruluş Gabrovo Mizah ve Yergi Evi Özel Ödülü'ne de Mehmet Tekirdağ'ın işi değer görüldü (Kaynak).
* Çin'de düzenlenen internet katılımlı "Çevre ve Sağlık" konulu Uluslararası Çevrenin Korunması Karikatür Yarışması 2014'te Türkiye'den Serdar Kıcıklar profesyonel ve amatör çizerlere açık Sosyal Grup kategorisinde Birincilik Ödülü'nü (Altın Ödül) kazandı (Yukarıda). Musa Gümüş de aynı yarışmada Mükemmellik Ödülü verilen çizerler arasında yer alıyor (Kaynak).
* Sırbistan'da bu yıl "Değişmeler" konusunda yapılan 23. Krusevac Altın Miğfer Mizah ve Yergi Festivali uluslararası karikatür yarışmasında Birincilik Türkiye'den Eray Özbek'in çalışmasına verildi (Üstte). (Kaynak).
* Makedonya Cumhuriyeti'nin Ustrumca kentinde bu yıl 16.sı gerçekleştirilen "Erotik-Karnaval" konulu geleneksel Aforizma ve Karikatür Festivali'nde Türkiye'den katılan çizer Mehmet Kahraman özel ödül (Diploma) kazandı.
* Ukrayna'da bu yıl "Totalitarizm" konusunda yapılan uluslararası yarışmada Türkiye'den Oğuz Gürel'in karikatürü özel ödül (Diploma) ile değerlendirildi (Aşağıda). Tüm kazananlar ve seçilenler için bkz.

Hiç yorum yok: