8.9.15

4. Sinaloa Uluslararası E-Karikatür Yarışması 2015, Meksika

4. Sinaloa Uluslararası E-Karikatür Yarışması 2015, Meksika
Tüm çizerlere açık olan yarışmada bu yıl konu: İfade Hürriyetinin Bedeli (The Cost of Freedom of Expression).
Konuşmak, görüş bildirmek, toplumsal gösteride bulunmak, sosyal iletişimin en temel araçlarını kullanarak kendini ifade etmek gibi haklar, gitgide salt siyasi-iktisadi menfaat sağlama girişimleri olarak görülmeye başladı. Dünyanın birçok yerinde, konuşma/ifade özgürlüğüne karşı tehlikeli boyutta bir hoşgörüsüzlük gelişmekte ve cezası filan da yok bunun. Gazeteciler, siyasi muhalifler, insan hakları savunucuları/aktivistleri, "kayıp" anneleri ve yakınları, aydınlar, karikatürcüler, hepsi zalimce bir baskı altında tutuluyor; birçoğu ölüm tehditleri almakta ya da sürgüne zorlanmaktalar. Dahası, ifade özgürlüğüne inandıkları için, vazgeçilmez olduğunu savundukları için, canından olan insanlar var. Genel bir sansür uygulaması olarak cinayeti kullanan otoriter bir yönetime ya da geniş çaplı organize bir suç örgütüne karşı çıkmak veya eleştiride bulunmak, ölümle sürekli zar atmaya eşdeğer oluyor açıkçası.
İfade/Söz hürriyetiyle ilgili düşüncelerinizi özgürce ifade etmeye/açıklamaya, bu konuda uygulanan baskı ve denetimler ile dünya genelinde bu en temel insan hakkına yönelik ihlaller konusundaki görüşlerinizi paylaşmaya davet ediyoruz bu yıl sizi.
Teknik: Serbest (Siyah-beyaz veya renkli; Dijital).
Sayı: En çok 3 eser.
Eserler daha önce bir yarışmada ödül kazanmamış olmalıdır.
E-mail ekli dosyası ile yollanacak eserin en az 200 dpi çözünürlükte ve mektup kağıdı (21.5 x 27.9 cm) ölçülerinde olması gereklidir.
Eser(ler)le birlikte, doldurulmuş katılım formu da (Entry Form) yollanmalıdır (Word dosyası veya PDF olarak indirme adresi: http://concursosinaloa2015.orgfree.com).
Gönderme adresleri (herhangi birine gönderebilirsiniz):
Katılan karikatürler tanıtım, albüm ve yayın için kullanılabilir. Bunun dışında telif hakkı sanatçıya aittir.
Ödüller:
Birincilik  27.000, İkincilik 23.000, Üçüncülük 17.000 Meksika Pezosu.
(1000 Meksika Pezosu / MXN = 176 Türk Lirası /TRY)
Kazananlara 11 Aralık 2015 sonrası e-mail yoluyla haber verilecektir.
Geçen yıl ilk 3 ödülü kazananlar yarışmaya katılarak tekrar kazanırlarsa, kendilerine bu yıl sadece Onur Mansiyonu verilecektir.
Son katılma: 25 Kasım 2015
Kazananlar ve seçilenlerden oluşan e-albüm yarışma sitesinde yayınlanacaktır: http://concursosinaloa2015.orgfree.com.

Hiç yorum yok: