17.9.15

Kosova Karikatürcüler Derneği 1. Sergisi 2015 albümü

Dün elime geçen Kosova Karikatürcüler Derneği 1. Sergisi 2015 albümü 20x20.5 cm ölçüsünde ve 50 sayfadan oluşuyor. Bu yıl kurulan dernek, ilk sergisini üyelerinin ve Türkiye'den davetli çizerlerin çalışmalarıyla ortak olarak düzenledi. 15-22 Haziran 2015 tarihlerinde başkent Priştine'deki Kosova Millî Kütüphanesi salonunda gerçekleştirilen sergide Kosova'dan Agim Krasniqi - Kragi, Agron Sejdiu, Bujar Qeriqi, Driton Kastrati, Hasan Bytyqi - Cani, Ibadete Avdiu, Imri Musliu, Luljeta Goranji, Mehmet Bytyqi, Mentor Berisha, Milaim Janova, Murat Ahmeti, Qazim Tmava, Ramadan Zaplluzha (Therre Murrizi), Selajdin Selo Ajdini ile Türkiye'den Ahmet Aykanat, Ahmet Esmer, Alperen Köseoğlu, Aytur Şahinbay, Fahri Eyican, Halit Kurtulmuş, Kemal Özyurt, Mete Ağaoğlu, Mehmet Zeber, Mehmet Kahraman, Ümit Müfit Dinçay ve Tufan İleri'nin eserleri yer aldı.

Baştan sona renkli olarak hazırlanan sergi albümündeki giriş makalesini Arnavutluk Karikatürcüler Derneği Başkanı Prof. Bujar Kapexhiu kaleme almış. Ondan sonraki daha kısa sunuş yazısı Kosova Karikatürcüler Derneği yönetim kurulu başkanı Agim Krasniqi'ye ait. Kapak resmi Murat Ahmeti'nin, tasarım ise Mentor Lutolli imzalı. İki dilde sunulan albümün çevirmeni Agron Deda. Haziran 2015'te Priştine'de çıkan albümün basım yeri Trend basım-yayınevi. Albümde katılımcı çizerlerin herbiri birkaç işiyle temsil ediliyor.

Albümle birlikte bir katılım sertifikası da geldi; Kosovalı çizer dostlarımıza, özellikle başkan Agim Bey'e çok teşekkürler.

Kosova Karikatürcüler Derneği, bu yıl önemli bir etkinlik daha başlattı: "Merhaba Avrupa; Merhaba AB" konulu 1. Kosova Uluslararası Karikatür Festivali 2015 yarışması. İnternet katılımlı bu yarışmanın da güzel bir albümünün çıkacağını şimdiden umut edebiliriz sanıyorum.

Hiç yorum yok: