10.10.15

İnsan Hakları konulu 2. Uluslararası Pernambuco Grafik Mizah Sergisi 2016, Brezilya

2. Uluslararası Pernambuco Grafik Mizah Sergisi 2016, Brezilya
KATILIM KOŞULLARI
1.Konu (Theme): İnsan Hakları ve Düşünürleri (Human Rights and Thinkers).
Amaç, kadınlara yönelik şiddet, etnik ayrımcılık, homofobi, dinsel hoşgörüsüzlük, çocukların ve yetişkinlerin sömürülmesi, siyasi baskı ve zulüm gibi temel insan hakları sorunlarını gündeme getirmektir. Bireysel özgürlüklere güvence sağlanması, seyahat özgürlüğü, kişisel ve kamusal mahremiyet tartışması gibi konular da buna dahildir.
2.İki dalda (category) düzenleniyor: Karikatür (cartum) ve Portre karikatür (caricatura). Hedef, İnsan hakları düşüncesini ve bu konudaki fikir ve düşünceleriyle insanlığa katkıda bulunmuş kişileri tanıtmaktır.
3.Tüm dünya çizerlerine açık bir yarışmadır. Her katılımcı, her dalda en çok 2 adet orijinal (katılım tarihine kadar herhangi bir ödül kazanmamış) eserle katılabilir.
Eser(ler)inin özgünlüğü konusunda tüm sorumluluk, katılımcıya aittir.
4.Katılım internet sitesinden yapılacaktır (ENROLLMENT). Katılım formu (INSCRIPTION / REGISTRATION) yarışma sitesindedir: www.sihgpe.com.
Form, katılınacak her dal için ayrı olarak doldurulacak ve ilgili dal tıklandıktan sonra o daldaki eser(ler) elektronik olarak yüklenecektir (ID = kimlik no). Karikatür dalı için Cartum ve Portre karikatür dalı için Caricatura terimleri kullanıldığını hatırlamakta fayda var.
Categoria Estudante kısmı sadece yarışma yöresindeki öğrencilerin katılımı içindir, işaretleme yapmayınız.
Yüklenecek eser(ler) A3 boyut (297 mm x 420 mm), dikey veya yatay çalışılmış, JPEG format ve 300 DPI çözünürlükte olmalıdır.
Katılımın gerçekleştiği bir e-mail mesajıyla bildirilecektir.
Katılımcı yarışmanın tüm koşullarını kabul etmiş sayılır.
5.Katılan eserler, yarışma organizasyonu tarafından yarışma amaçları doğrultusunda kullanılabilir. Seçilen eserler yarışma sitesinde duyurulacak ve sergide yer alacaktır.
6.Son katılma: 31 Ocak 2016 saat 24.00.
Değerlendirme: 01 Nisan 2016
Sergi: 03 Nisan – 01 Mayıs 2016.
7.Önseçici jüri 120 eseri sergi için seçecektir.
Ödül jürisi, seçilen 120 eserden 4 adedini (her dalda 1. ve 2.) ödül için seçecektir. Ayrıca her dalda en çok 2 adet, nakit karşılığı olmayan, Onur Mansiyonu verilebilir.
Katılım/Ödül iptali, vb. bir sorun çıkarsa, bunu jüri çözümleyecektir.
8.Ödüller: Toplam ödüller nakit karşılığı 16.000 Real.
Karikatür (cartum) dalı:
1.Ödül: 6.000 Real + Andaç
2.Ödül: 2.000 Real + Andaç
Onur Mansiyonu: Sertifika.
Portre karikatür (caricatura) dalı:
1.Ödül: 6.000 Real + Andaç
2.Ödül: 2.000 Real + Andaç
Onur Mansiyonu: Sertifika.
Tüm seçilen eserler yarışma albümünde yayınlanacaktır. Sonuçlar 3 Nisan 2016 saat 16:00'daki sergi açılışında ve yarışma sitesinde açıklanacak; kazananlara telgraf, telefon veya e-mail ile haber verilecektir.
Ödüller, açıklamadan sonraki 40 gün içerisinde, yasal vergiler düşülerek, banka havalesi yoluyla kazananlara ödenecektir.
Samuca Andrade, Organizatör
Clériston Andrade, Koordinatör.
Kaynak: http://www.sihgpe.com/#!sobre-2/cwv7.

Hiç yorum yok: