31.5.16

5. Uluslararası Zeytin Karikatürleri Yarışması’nda Finale Doğru...

GİRNE BELEDİYESİ İLE
KIBRIS TÜRK KARİKATÜRCÜLER DERNEĞİ TARAFINDAN DÜZENLENEN
5. ULUSLARARASI ZEYTİN KARİKATÜRLERİ YARIŞMASI’NDA
FİNALE DOĞRU...
YARIŞMAYA 71 ÜLKEDEN 461 ÇİZER 907 ESER İLE KATILDI...
ULUSLARARASI SEÇİCİ KURUL ÜYELERİ, ESERLERİ DEĞERLENDİRMEK İÇİN,
01 – 05 HAZİRAN 2016 TARİHLERİ ARASINDA, GİRNE’DE TOPLANIYOR...
(31 Mayıs 2016 – Girne) Girne Belediyesi ile Kıbrıs Türk Karikatürcüler Derneği tarafından 15. Uluslararası Zeytin Festivali kapsamında düzenlenen 5. Uluslarası Zeytin Karikatürleri Yarışması’na katılımlar sona erdi.
“Zeytin, Zeytin ve Zaman, Zeytin ve Tarih, Zeytin ve Mitoloji, Zeytin ve Teknoloji, Zeytin ve Kıbrıs, Zeytin ve Hayat, Zeytin ve Barış, Zeytin ve Savaş, Zeytin ve Sağlık, Zeytin ve Kadın, Zeytin ve Adam, Zeytin ve Çocuk, Zeytin Ağaçlarının Kesilmesine Karşı Karikatürler, Zeytin Yağı, Zeytin Dalı, Zeytin Ağacı, Zeytin’in Yararları, Zeytin ve Yağ Değirmenleri” konularının işlendiği 5. Uluslararası Zeytin Karikatürleri Yarışması’na 71 ülkeden 461 çizer toplam 907 eser ile katıldı. Son katılım tarihi bitmesine rağmen, birçok ülkeden yarışmaya eser gönderilmeye devam ediliyor.
5. Uluslarası Zeytin Karikatürleri Yarışması’na gönderilen eserleri değerlendirmek için, Uluslararası Seçici Kurul Üyeleri Adnan Taç (Türkiye), Derman Atik (Kıbrıs), Doaa El Adl (Mısır), Eray Özbek (Türkiye), Hüseyin Çakmak (Kıbrıs), Ivan Hanousek (Çek), M. Serhan Gazioğlu (Kıbrıs), Musa Kayra (Kıbrıs), Mustafa C. Azizoğlu (Kıbrıs), No-rio Yamanoi (Japonya), Oğuz Gürel (Türkiye), Peter Nieuwendijk (Hollanda) ve Roger Penwill (İngiltere), 01 - 05 Haziran 2016 tarihleri arasında, Girne’deki Grand Pasha Hotel’de toplanarak, dereceye girecek eserleri belirleyecekler.
Basına ve Girne Belediye Meclis Üyeleri’ne Tanıtılacaklar
Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Uluslararası Seçici Kurul Üyeleri’ni basına ve Girne Belediyesi Meclis Üyeleri’ne tanıtmak amacıyla, 2 Haziran 2016 Perşembe günü, Saat 11.00’de, Grand Pasha Hotel’de bir basın toplantısı düzenleyecektir.
Girne Ramadan Cemil Meydanı’nda
Karikatür Sergisi ve Canlı Çizim Çalışması
Bu arada, 03 Haziran 2016 Cuma günü, 14.00 – 18.00 saatleri arasında, Girne’deki Ramadan Cemil Meydanı’nda, halka açık, Uluslararası Seçici Kurul Üyeleri’nin eserlerinden oluşacak, toplam 90 adet karikatürün yer alacağı, karma karikatür sergisinin açılışı yapılacak ve canlı çizim çalışması gerçekleştirilecek.
5. Uluslarası Zeytin Karikatürleri Yarışması’nda birinci gelecek çizere 1.000 Euro ve Altın Zeytin Ödülü; ikinci gelecek çizere 800 Euro ve Gümüş Zeytin Ödülü; üçüncü gelecek çizere 600 Euro ve Bronz Zeytin Ödülü; 10 ile 20 çizere ise Özel Ödül (Bronz Zeytin Ödülü) verilecektir.
Dereceye giren çizerlere ödülleri, 15. Uluslararası Zeytin Festivali’nde düzenlenecek tören ile verilecektir.
KIBRIS TÜRK KARİKATÜRCÜLER DERNEĞİ
YÖNETİM KURULU

Hiç yorum yok: