23.5.16

6. Uluslararası Turhan Selçuk Karikatür Yarışması 2016'da kazananlar belli oldu

Milas Belediyesi tarafından Milas doğumlu ünlü karikatürist Turhan Selçuk anısına düzenlenen karikatür yarışmasında ödül almaya hak kazanan karikatüristler belirlendi.
Bu yıl 6.sı düzenlenen Uluslararası Turhan Selçuk karikatür yarışmasına 51 farklı ülkeden 432 karikatürist 1635 karikatür ile katıldı.
6-7 Mayıs tarihleri arasında Hacı Aliağa Konağı'nda toplanan Kamil Masaracı, İzel Rozental, Valentina Marcella, Saadet Demir Yalçın ve Meral Onat isimlerinden oluşan jüri üyeleri 1635 adet karikatürü tek tek inceledi. Jüri üyeleri ilk etapta 47 tane karikatürü tekrar incelemek üzere ayırdılar. İkinci tur değerlendirmesinde ise bu rakam 12'ye düşürüldü.
7 Mayıs’ta tekrar bir araya gelen jüri üyeleri, 6 adet karikatürü dereceye girmek üzere ayırdılar. Son tur değerlendirmesinde ise birinci, ikinci ve üçüncülüğe layık karikatürler ve özel ödül almaya hak kazanan diğer 4 karikatürü belirlediler.
Bu sene ödül töreni 19 Eylül 2016 tarihinde yapılacaktır. Aynı tarihte sergilenmeye değer görülen ve ödül alan karikatürlerin sergi açılışı Turhan Selçuk Karikatürlü Ev’de gerçekleştirilecek. Sergi 4 Ekim 2016 tarihine kadar açık kalacak.
Dereceye giren karikatüristler ise şöyle oluştu:
1.lik Ödülü: Borislav Stankovic, Sırbistan (Yukarıda)
2.lik Ödülü: Mihail Sorın Ignat, Romanya
3.lük Ödülü: Sergey Semendyaev, Ukrayna
Cumhuriyet Gazetesi Özel Ödülü: Muammer Olcay, Türkiye
Scrikss Özel Ödülü: Sajad Rafeei, İran
Milas Kent Konseyi Özel Ödülü: Angel Boligan, Meksika
Jüri Özel Ödülü: Sergei Belozerov, Rusya.
Tüm kazanan eserler için bkz. kaynak.

Hiç yorum yok: