17.1.17

49. Üsküp Uluslararası Karikatür Yarışması 2017, Makedonya

49. Üsküp Uluslararası Karikatür Yarışması 2017, Makedonya Cumhuriyeti
Konu: Serbest (Free).
Boyut: A4 (21 х 29.7 cm) veya A3 (42 x 29.7 cm).
Teknik: Suluboya, guvaş, vb. anlamında serbest. Ancak, eski dönemlerde olduğu gibi, sadece el çizimi/yapımı orijinal eserler isteniyor. Dijital baskı, bilgisayar çıktısı, kopi kabul edilmez. Bant Karikatür bir sayfayı aşmamalı ve yazısız olmalıdır.
Katılım formunun (APPLICATION FORM), elektronik ortamda veya el yazısıyla doldurduktan sonra elektronik posta ile aşağıdaki elmek (e-mail) adresine yollanması, ardından basılı çıktısının eser(ler)le birlikte gönderilmesi isteniyor. Albüm için gereken foto ve yaşamöyküsü de eklenmeli.
Sayı: Sınırsız. Eserler, yazılı talep edilmesi ve masrafı (20 $) karşılanması şartıyla taahhütlü postayla geri gönderilir. Seçilen sanatçılar albümde bir eserle temsil edilir. Tüm katılan sanatçıların isim listesi albümde yayınlanır.
Gönderilen eserler ticari amaç gütmeyen sergi, vb. etkinliklerde değerlendirilmek üzere düzenleyen galeri koleksiyonunda bağış olarak muhafaza edilir.
Ödüller:
Karikatür (Cartoon) dalı Birincilik Ödülü 1000 $
Bant Karikatür (Comic/Strip) dalı Birincilik Ödülü 1000 $
Yergisel Desen/Resim (Satiric Drawing) dalı Birincilik Ödülü 1000 $.
Ayrıca 10 adet özel ödül (Plaket) verilmektedir.
CICO Ödülü (Bir Makedon çizere veriliyor).
Gönderilen eserler, düzenleyen kuruluşun belirleyeceği temsilci(ler) tarafından öneleme ile seçilecek, uluslararası jüri bu seçilenler arasından ödül sahiplerini belirleyecek, seçilen eserler 25 Mayıs - 15 Haziran arasında sergilenecek ve albümde yayınlanacak, seçilen eser sahiplerine bu yarışma albümü yollanacaktır.
Bu edisyonda önelemeyi yapacak seçici çizer: Damir NOVAK (Hırvatistan).
Uluslararası Jüri 2017:
Rudy GEYSENS, Belçika (ECC - Avrupa Karikatür Merkezi Başkanı)
Angel BOLIGAN, Meksika (Karikatürcü, “El Universal” gazetesi çizeri)
Massoud Shojai Tabatabai, İran (“Iran Cartoon” dergisi başeditörü)
Seyran CAFERLİ, Azerbaycan (Karikatürcü, International Cartoon News Center site yöneticisi)
Mice JANKULOVSKI, Makedonya (Ressam, OSTEN temsilcisi).
Sergi ve ödül törenine katılacağını 1 Mayıs'a kadar bildiren ödüllü karikatürcüler, (yol hariç) konaklama masrafları karşılanarak Üsküp’te ağırlanacaktır. Diğerlerinin plaket ve nakit ödülleri yıl sonuna kadar kendilerine ulaştırılır.
Yarışma adresine (önelemeye girmek için) son teslim: 31 Mart 2017.
NOT: Bu yılki edisyonda, Mart ayı sonuna kadar postaya verilen bütün eserlerin ulaşması beklenerek önelemeye alınacağı bilgisi paylaşıldı: 17 Mart 2017 (Dear Cartoonists, it is time to conquer the world with your cartoons again! Apply at http://bit.ly/2jrmXhx. The works that would be sent to the OSTEN address 8 Udarna Brigada, 2, 1000 Skopje, Macedonia by 31 March, will enter the selection no matter of the date of their arrival. Every cartoonist is important to us and we will wait for your works!!!). Ancak bunun için yarışma sitesinden mutlaka başvuru kaydı yapılması isteniyor.
Sonuç açıklama ve sergi açılışı: 25 Mayıs 2017, Osten galerisi, Üsküp.
Elmek: cartoons@osten.com.mk
WEB: http://www.osten.com.mk/
Yarışma adresi:
OSTEN WORLD GALLERY OF CARTOONS
8.Udarna Brigada 2, 1000 Skopje, Macedonia
Kaynak: osten.
Ayrıca bkz.: FB.

Hiç yorum yok: