9.2.17

Karikatür ve çizgi roman arşivci ve araştırmacısı, çizer Yener Çakmak vefat etti

Karikatür ve çizgi roman arşivci ve araştırmacısı, çizer Tevfik Yener Çakmak 7 Şubat 2017 Salı günü 19.00 sularında İstanbul, Kadıköy'deki evinde vefat etti. Karikatürcüler Derneği, Yener Çakmak'ın cenazesinin 10 Şubat 2017 Cuma günü (yarın) öğle namazını müteakip Kızıltoprak Camii'nden kaldırılarak Karacaahmet Mezarlığı'na defnedileceğini duyurdu.
Tevfik Yener Çakmak (1950 - 7 Şubat 2017)
Karikatürcü Tevfik Yener Çakmak 1950 İstanbul doğumludur. İstanbul Atatürk Eğitim Enstitüsü Resim-İş Bölümü'nden mezun oldu. Karikatürleri çeşitli dergi ve gazetelerde yayımlandı. Karikatür dışında çizgiroman ve grafik çalışmaları yapan Yener Çakmak, tiyatro ve sinema alanında da çalıştı. Sanatçı bir dönem de gazetelere fotoroman çalışmalarında bulundu. Yener Çakmak'ın yıllar süren araştırmaları sonucu hazırladığı "Başlangıcından Bugüne Türk Karikatürcüleri" adlı ansiklopedik kitabı sağlığında yayınlanamamıştır.
Yener Çakmak, geçtiğimiz Kasım ayında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Karikatür ve Mizah Merkezi'nde açtığı sergiyle karikatürlerini izlenime sunmuştu.  

Hiç yorum yok: