2.3.17

2. Ulusal Antalya Organize Sanayi Bölgesi Karikatür Yarışması 2017, Türkiye

2. ULUSAL ANTALYA ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ KARİKATÜR YARIŞMASI 2017
ANTALYA OSB Karikatür Yarışması
Konu: Üreten Sanayi
Son Başvuru Tarihi: 2 Mayıs 2017
Antalya Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü tarafından bu yıl ikincisi gerçekleştirilecek olan yarışmanın amacı; sanayinin o kentte yaşayan insan için, şehrin bizzat kendisi ve ülke ekonomisi için önemine vurgu yapmaktır.
Bu bağlamda yarışmanın amacı, bugüne dek genel olarak çokça çizilen sanayilerin çevreye verdiği rahatsızlık, kirlilik vb. olumsuz tarafların aksine, bu kez sanayinin “olumlu ve faydalı” yanlarını yansıtmak, yaşama olan katkılarına vurgu yapmaktır.
Antalya OSB’de 8 ana sektörde faaliyet gösteren 266 tesis bulunmakta, bu tesislerde 13.000 kişiye iş istihdamı sağlanmakta ve OSB, kent ekonomisinde önemli bir rol oynamaktadır.
Özellikle belirtmeliyiz ki, Antalya OSB; geçtiğimiz yıllarda ülkenin “En Yeşil ve En Çevreci Organize Sanayi Bölgesi” seçilen, ekonomik büyümesine paralel olarak, doğal kaynakları, çevresel değerleri dengeli biçimde kullanarak ilerlemeyi, çalışanların sağlıklı ve insani ortamlarda üretim yapmasını ilke edinen, yaşama karşı duyarlı bir Organize Sanayi Bölgesidir.
“Üreten Sanayi” ana başlığının yanı sıra : “Sanayi ve insan, sanayi ve şehir, sanayi ve ülke, sanayi ve ekonomi, sanayi ve temiz çevre, sağlıklı ve insanca çalışma ortamları, sanayi ve doğaya saygı birlikteliği, sürdürülebilir üretimler, sanayi ve gelecek, sanayi ve iş imkanları, sanayi ve toplum, sanayi ve ticaret, sanayi ve aile, fabrikalar, iş alanları, makineler-insanlar, taşınan, ithal edilen, ihraç edilen, tonlarca üretimler” vb. tüm konularda karikatürler çizilebilir.
ŞARTNAME
1. Yarışmanın konusu: Üreten Sanayi
2. Son gönderme tarihi: 2 Mayıs 2017
3. Yarışma ulusal çapta olup, amatör ve profesyonel tüm yarışmacılara açıktır.
4. Yarışmaya en fazla 3 karikatür gönderilebilir.
5. Eserler, en az A4, en fazla A3 ebadında olmalıdır. Eserler, orijinal çizim olarak kargo ile ya da dijital ortamda e-mail ile gönderilebilir. Dijital olarak gönderilecek eserler, en az 300 dpi çözünürlükte ve en fazla 10 MB büyüklükte olmalıdır.
6. Yarışma için gönderilen eserlere, yarışmacının kısa özgeçmişi eklenmeli, eserlerin arka yüzüne; sanatçının adı, soyadı, doğum tarihi, adresi, telefon numarası ve e-mail adresi yazılmalıdır. Dijital katılımda bu bilgiler e-maile eklenmelidir.
7. Gönderilen karikatürler, daha önce başka bir yerde yayınlanmış olabilir; ancak ödül almamış olmalıdır.
8. Benzer ya da kopya karikatürler olması ihtimaline karşı, finale kalan karikatürler, 5-10 Mayıs 2017 tarihleri arasında www.antalyaosb.org.tr adresinde askıda bekletilecek ve bu süre zarfında olası itirazlar değerlendirilecektir. 10 Mayıs 2017 tarihinden sonra gelen itirazlar dikkate alınmayacaktır. 11 Mayıs 2017 tarihinde kesin sonuçlar açıklanacaktır.
9. Yarışmaya gönderilen karikatürler iade edilmeyecektir.
10. Yarışmaya gönderilen karikatürler, Antalya OSB tarafından ticari olmayan amaçlarla, internet ortamında afiş, kartpostal, reklam, albüm, davetiye vb. basılıp kullanılabilecektir; ancak eserlerin asıl sahibi sanatçının kendisidir. Yarışmaya eser gönderen çizerler bu şartları kabul etmiş sayılırlar.
11. Yarışma sonunda ödül almaya ve sergilenmeye değer görülen eserlerden oluşan bir albüm hazırlanıp, ödül kazanan ve albümde karikatürü yer alan sanatçıların adreslerine gönderilecektir.
12. Yarışmada ödül kazananların bir kişilik ulaşım ve bir gecelik konaklama giderleri Antalya OSB tarafından karşılanacaktır.
13. Yarışma Jürisi aşağıdaki isimlerden oluşmaktadır;
- Eray ÖZBEK
- Ahmet AYKANAT
- Engin SELÇUK
- Kürşat ZAMAN
- AOSB Yönetim Kurulu Üyesi
- AOSB Bölge Müdürü
14. Ödüller;
Birincilik Ödülü: 7000 TL ve AOSB Ödülü
İkincilik Ödülü: 5000 TL ve AOSB Ödülü
Üçüncülük Ödülü: 3000 TL ve AOSB Ödülü
Mansiyon 1: 1500 TL ve AOSB Ödülü
Mansiyon 2: 1500 TL ve AOSB Ödülü
Mansiyon 3: 1500 TL ve AOSB Ödülü
15. Yarışma Takvimi;
Son Gönderim: 2 Mayıs 2017
Jüri Toplantısı: 5 Mayıs 2017
Askı Süresi: 5-10 Mayıs 2017
Kesin Sonuç Bildirimi: 11 Mayıs 2017
Ödül töreni: 23 Mayıs 2017
16. Yarışma Sergisi ve Ödül Töreni 23 Mayıs 2017 tarihinde Antalya OSB İdari Hizmet Binası Atatürk Konferans Salonunda gerçekleştirilecektir.
17. Eser gönderim adresi:
Antalya Organize Sanayi Bölgesi 1. Kısım 5. Cad. No:5
Antalya Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü
Basın Yayın Tanıtım Organizasyon Müdürlüğü
Döşemealtı – ANTALYA
E-mail : karikatur@antalyaosb.org.tr
Detaylı Bilgi için iletişim;
Burcu Zaman
E-mail : burcuzaman@antalyaosb.org.tr
Tel : 0242 258 11 00 (2002)
Can Yücel
E-mail : canyucel@antalyaosb.org.tr
Tel : 0242 258 11 00 (5004).

Hiç yorum yok: