2.3.17

"Keyifli Yaş Alma" konulu Ulusal Karikatür Yarışması 2017, İzmir - Türkiye

ULUSLARARASI İZMİR KEYİFLİ YAŞ ALMA FUARI VE KONGRESİ KAPSAMINDA
“KEYİFLİ YAŞ ALMA” KONULU ULUSAL KARİKATÜR YARIŞMASI
AMAÇ:
Dünyada ve Türkiye’de giderek ve hızla artan yaşlılık oranı, yaşlanma hızı ve ömür uzunluğu sosyal yaşamı düzenleyen en önemli kurumlardan olan yerel yönetimleri de bu konu üzerine eğilmeye itmiştir. TÜİK’ten 2013 yılı itibariyle alınan sonuçlara dayanarak söylenebilir ki 2011 yılında 520 bin olarak ölçülen yaşlı sayısı 2013 yılı itibariyle 562 bine ulaşmıştır.
3 yıl içinde yaklaşık olarak %8 oranına tekabül eden bu artış; yaşlılık görünümünün değişeceği önümüzdeki 15 yılın ardından daha da kritik hale gelecektir. Bu amaç doğrultusunda, bilim insanları, hizmet alıcıları, hizmet alıcının yakınları, hizmet sunucular, karar vericiler, sivil toplum kuruluşları ve bu başlıklarda dünyadan diğer aktörlerin bir araya geleceği Uluslararası İzmir Keyifli Yaş Alma Fuarı ve Kongresi düzenlemiştir.
Keyifli Yaş Alma Fuarı ve Kongresi hem akademik hem pratik yönüyle yaşlıların, yaşlananların ve kırılgan yaşlılara hizmet verenler ile aile yakınlarının buluşacağı, ülkemizdeki ilk fuar ve kongredir. "KEYİFLİ YAŞ ALMA" konulu bir karikatür yarışması da bu amaçla düzenlenmiştir. Sanatçılarımızı onlar için düşünmeye davet ediyoruz...
Yarışmaya katılan karikatürcülerimizin eserleri ile 'yaşlılık' ve yaşlılığı görünür hale getireceklerine ve toplumsal duyarlılığın yanında farkındalığı da arttıracaklarına inanıyoruz.
KONU:
Karikatür Yarışmasının Konusu “KEYİFLİ YAŞ ALMA”dır.
KATILIM:
Yarışma ulusal ölçekte olup tüm karikatür sanatçılarına açıktır. Herhangi bir kısıtlama yoktur. Yarışmaya en fazla 5 karikatürle katılınabilir.Yarışmaya gönderilen karikatürler daha önce yayınlanmış olabilir. Ancak başka bir yarışmada ödül almamış olmalıdır. Tespit edilenler elenir. Verilen ödül geri alınabilir.
YARIŞMAYA 2 ŞEKİLDE KATILINABİLİR
1.) Orijinal:
Çizim tekniği serbest olup karikatürler renkli veya siyah beyaz olabilir. Gönderilen karikatürler en fazla A3 (29,7 x 42cm) ebadında olacaktır. Orijinal karikatür çalışması jüri değerlendirmesinde lehte bir puan oluşturacaktır.
2.) Dijital (Bilgisayar çalışması):
Karikatür bilgisayarda çizilip gönderilecekse orijinal imzalı (ıslak imzalı) olması gerekmektedir. Gönderilen karikatürler en fazla A3 (29,7 x 42cm) ebadında olacaktır. Fotoğraf, fotokopi vs. kabul edilmeyecektir.
GENEL KOŞULLAR
Orijinal ve dijital çıktı olarak karikatür gönderenler eserlerin arkasına adı – soyadı, telefon numarası, internet ve posta adresleri yazılacak, fotoğrafları ile kısa özgeçmişleri ve banka hesap (IBAN No) ve TC Kimlik numarası eklenecektir.
18 yaşından küçük yarışmacılar yasal velilerinin şartları kabul ettiğine dair imzalarını eklemelilerdir.
Yarışmaya İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çalışanlar, seçici kurulun 1. derece yakınları bu yarışmaya iştirak edemezler.
Yarışmaya eser gönderenler, eserlerin kendilerine ait olduğunu beyan ve taahhüt etmiş sayılır. İzmir Büyükşehir Belediyesi, katılımcıların karikatürleriyle ilgili izinleri ve telif haklarıyla ilgili herhangi bir sorumluluk kabul etmez.
Yarışmaya katılan karikatürler geri gönderilmeyecektir. Daha sonra eser sahibinin ismi belirtilerek çeşitli ortamlarda (broşür, sergi, vb.) İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kullanabilir. Yarışmaya katılanlar bu şartları kabul etmiş sayılırlar.
Yarışma sonunda İzmir dışında oturup yarışmada ödül kazananlardan sadece 1., 2. ve 3. gelen sanatçının (1kişi) yol ve konaklama masrafları karşılanacaktır. Ödül kazandığı halde törene katılamayanların ödülleri adreslerine gönderilecektir.
Yarışmaya katılan karikatürlerden seçici kurul tarafından sergilenmeye değer görülenler sergilenecek ve oluşturulacak albümde yer alacaktır. Sergilenen karikatürlerin sahiplerine birer albüm gönderilecektir.
Katılım koşullarına uymadığı anlaşılan eserlerin dereceleri iptal edilerek eser yarışmadan diskalifiye edilecektir.
POSTA GÖNDERİM ADRESİ:
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ulusal Karikatür Yarışması,
Kültürpark Celal Atik Spor Salonu yanı No:9/3 Basmane Konak
YARIŞMA TAKVİMİ:
Son Gönderim Tarihi: 21 / 04 / 2017
Değerlendirme Tarihi: 29 / 04 / 2017
Sonuçların Duyurulması: 31 / 04 /2017
Ödül Töreni: 11 / 05 / 2017
ÖDÜLLER:
Birinciye; 5.000 TL ve Plaket
İkinciye; 3.500 TL ve Plaket
Üçüncüye; 2.000 TL ve Plaket
3 Adet Başarı Ödülü; 500 TL
SEÇİCİ KURUL:
Muzaffer İzgü
Eray Özbek
Niyazi Yoltaş
Lütfü Dağtaş
Yücel Tanyeri
Raportör: Ömer Çam
BİLGİ VE SORULARINIZ İÇİN
Buket Mavibulut: 0 232 293 9062

*
KATILIM FORMU :

Foto

İsim:
Soyad :
Kısa Özgeçmiş:

Kimlik No:
Banka Hesap (IBAN No):
Adres :
Telefon :
E-Posta:

KARİKATÜR 1:
KARİKATÜR 2:
KARİKATÜR 3:
KARİKATÜR 4:
KARİKATÜR 5:

Yarışma şartnamesi ile açıklanmış bulunan tüm maddeleri tam ve eksiksiz okuyup anladığımı, bu şartları aynen ve tereddütsüz kabul ve taahhüt ederek yarışmaya katılmış olduğumu; aşağıda yazılı bilgilerin tam ve eksiksiz olduğunu beyan, kabul ve taahhüt ederim.
İmza:
Tarih:
(Yarışma şartnamesi ayrıca www.ukeyf.org adresinden download edilebilir.)
NOT: Resim Yarışması konusunda bilgi için aynı site adresinde "Yarışmalar"ı tıklayınız.KÖ.

Hiç yorum yok: