24.11.17

M. Serhan Gazioğlu’nun ikinci kişisel karikatür albümü: Ömer Dayı ve Bareyası

Kıbrıslı Türk Karikatür Sanatçısı M. Serhan Gazioğlu’nun
İkinci Kişisel Karikatür Albümü Yayınlandı
“ÖMER DAYI VE BAREYASI”
(24 Kasım 2017 – Lefkoşa) Kıbrıslı Türk karikatür sanatçısı M. Serhan Gazioğlu’nun ikinci kişisel karikatür albümü; Khora Yayınları’nın hazırladığı ilk karikatür kitabı olan “Ömer Dayı ve Bareyası” yayınlandı. Ömer Tatlısu’nun yayına hazırladığı 126 sayfadan oluşan karikatür albümünde, Kıbrıs Türk Toplumu tarafından yıllardır büyük bir beğeni ile izlenen çizgi karakter “Ömer Dayı ve Bareyası” hakkında şu bilgiler yer almakta:
“Ömer Dayı toplumsal mücadele ve direniş tarihimize tanıklık eden, halkımızın yaşadığı her mağduriyet karşısında adaletten, doğrudan yana taraf olan bir karakterdir. Ömer Dayı ve Bareyası’nın başından geçenleri okurken; kah üzülecek, kah şaşıracak, kah sinirleneceksiniz. Hayatın mizahı geçtiği bazı absürd olayları yeniden hatırlayacak, kahkahalarınızla siz de saf tutacak; bu ülke toprağına tutunmak için yeni bir şevk duyacaksınız. M. Serhan Gazioğlu bu değerli eseri ile mizahın gerçekten de ciddi bir iş olduğunu hepimize bir kez daha hatırlatıyor.”
M. SERHAN GAZİOĞLU KİMDİR?
M. Serhan Gazioğlu, 1950 yılında Mağusa’da doğdu. Kıbrıs Türk karikatür Sanatı “Yenileşme Dönemi”nin (1970 – 1980) öncülerindendir. 1969 – 1975 yıllarında karikatür sanatı ile ilgilenmeye başladı ve ilk karikatürü “Akbaba” mizah dergisinde yayınlandı (1975).
Yüksek öğreniminde bulunduğu dönemde (1969 – 1975), Kıbrıs’taki mevcut düzene karşı çizdiği karikatürlerini, öğrenci derneği kanalı ile Kıbrıs’taki “Halkın Sesi” gazetesine gönderiyor ve yayınlatıyordu.
Kıbrıs’ta, "Halkın Sesi", "Yeni Düzen", "Yeni Çağ", "Tabipler Birliği", "Akrep", "Çığır", "Mimarca", "Kıbrıslı", "Haberdar", "Afrika", "Yeni Akrep", "Tantana" isimli gazete ve dergilerde karikatürleri yayınlandı.
Kıbrıs Türk Karikatürcüler Derneği’nin düzenlediği birçok karma karikatür sergisinde ve Dünya’nın birçok ülkesinde düzenlenen uluslararası karikatür sergilerinde eserleri yer aldı ve hazırlanan albümlerde yayınlandı. Kıbrıs’ta düzenlenen ulusal ve uluslararası karikatür yarışmalarında “Seçici Kurul Üyesi” görevinde bulundu. Ulusal karikatür yarışmalarında birçok ödüller kazanan M. Serhan Gazioğlu, 2012 yılında Mağusa’da “Çizgi Tadında Mağusa 1955 – 2012” isimli ilk kişisel karikatür sergisini açtı.
Kıbrıs Türk Karikatürcüler Derneği’nin Kurucu Üyesi olan M. Serhan Gazioğlu, uzun yıllar Yönetim Kurulu Üyesi (1986 – 1987), Mali Sekreter (1987 – 1990) görevlerinde bulundu. 2009 yılından bugüne Kıbrıs Türk Karikatürcüler Derneği’nin Genel Sekreteri’dir.
"Tantana" haftalık mizah dergisinin Yayın Kurulu Üyesi ve çizeri olan M. Serhan Gazioğlu, 2005 yılında “Uzun Lafın Kısası, 30 Yıl Karikatürle” isimli ilk kişisel karikatür albümünü yayınladı.
YÖNETİM KURULU
KIBRIS TÜRK KARİKATÜRCÜLER DERNEĞİ.

Hiç yorum yok: