15.5.18

7. Uluslararası Zeytin Karikatürleri Yarışması 2018 Seçici Kurul Üyeleri Tanıtıldı...

7. ULUSLARARASI ZEYTİN KARİKATÜRLERİ YARIŞMASI
SEÇİCİ KURUL ÜYELERİ TANITILDI

(15.05.2018 – Girne) Girne Belediyesi ile Kıbrıs Türk Karikatürcüler Derneği tarafından, 17. Uluslararası Zeytin Festivali kapsamında düzenlenen 7. Uluslararası Zeytin Karikatürleri Yarışması’na 64 ülkeden 347 çizer 795 eser ile katıldı.

7. Uluslararası Zeytin Karikatürleri Yarışması hakkında Grand Pasha Otel’de düzenlenen bilgilendirme toplantısında, Uluslararası Seçici Kurul Üyeleri basına tanıtıldı ve yarışma hakkında bilgi verildi.

64 ÜLKE 347 ÇİZER 795 ESER
Bu yıl 64 ülkeden 347 çizerin 795 eser ile katıldığı yarışmanın seçici kurulunda Kosova, Türkiye, Kıbrıs, İspanya, Norveç ve Japonya’dan dünyaca ünlü karikatür sanatçıları yer alıyor.

ESERLER ASKIDA KALACAK
7. Uluslararası Zeytin Karikatürleri Yarışması’na gönderilen eserler seçici kurul üyelerinin değerlendirmesinden sonra 1 hafta süre ile askıda kalacak ve düzenlenecek basın toplantısı ile kesin sonuçlar açıklanacak.

NİDAİ GÜNGÖRDÜ: ZEYTİN AĞACI GİBİ UZUN ÖMÜRLÜ OLSUN
Girne Belediye Başkanı ve Uluslararası Seçici Kurul Onursal Başkanı Nidai Güngördü, karikatürün gücü ve sanatın öneminin farkındalığı içinde olan Girne Belediyesi’nin bu yarışmaya büyük önem verdiğini söyledi. Nidai Güngördü, ambargolar altındaki Kuzey Kıbrıs’ta uluslararası nitelikli yarışma düzenlemenin zoruklarına işaret ederek, diğer uluslararası karikatür yarışmalarına bakıldığı zaman Uluslararası Zeytin Karikatürleri Yarışması’na katılımın çok ciddi rakamlar olduğunu ifade etti.

Bugüne kadar 6 adet Zeytin karikatürleri albümü yayınlandığını belirten Nidai Güngördü, Uluslararası Zeytin Karikatürleri Yarışması’nda dereceye giren çizerlere ödüllerin Ekim ayında düzenlenen Zeytin Festivali’nde verildiğini söyledi.

Uluslararası Zeytin Karikatürleri Yarışması’nın, Zeytin ağaçları gibi uzun ömürlü olmasını dileyen Nidai Güngördü, 2018 Uluslararası Seçici Kurul Üyeleri ile yarışmanın gerçekleşmesine katkı koyan herkese teşekkür etti.

DÜNYA KARİKATÜR SANATI’NDA ÖNEMLİ BİR YERE SAHİP
Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü’nün konuşmasının ardından, Uluslararası Zeytin Karikatürleri Yarışması – Uluslararası Seçici Kurulu’nda görev alan İspanya’dan Omar Perez, Türkiye’den Aziz Yavuzdoğan ve Fethi Develioğlu, Kosova’dan Agim Krasniqi, Kıbrıs’tan Derman Atik, M. Serhan Gazioğlu, Mustafa C. Azizoğlu, Musa Kayra, Hüseyin Çakmak, Japonya’dan Yoshiaki Yokota ve Norveç’ten Firuz Kutal söz alarak düşüncelerini dile getirdiler.

Uluslararası Zeytin Karikatürleri Yarışması’nın, Dünya Karikatür Sanatı’nda önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan çizerler, seçici kurulda yer almaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade ettiler.

Öte yandan, 16 Mayıs 2018 Çarşamba günü, saat 18.00’de, Girne Ramadan Cemil Meydanı’nda, seçici kurul üyelerinin karikatürlerinin yer alacağı karma sergi ve canlı çizim çalışması gerçekleştirilecek.

KIBRIS TÜRK KARİKATÜRCÜLER DERNEĞİ
YÖNETİM KURULU

Hiç yorum yok: